Gratis powerpoint maken

Hoe kun je een gratis powerpoint maken

open office logoEen gratis powerpoint maken doe je snel en gemakkelijk met behulp van de software van Open Office. Via de website OpenOffice.org kun je de software gratis downloaden en installeren op je computer. De laatste versie heet Libre Office en is net zo gemakkelijk te gebruiken als zijn voorganger.  Het lijkt op het werken met de officiële Office-software. Er is eigenlijk net zoveel mogelijk. En waarom zou je er geen gebruik van maken, wanneer het gratis is?

Wat is er nog meer gratis

powerpoint presentatieZodra de software op je computer is geïnstalleerd, heb je verder geen extra kosten meer. Het kost je geen papier of printcartridge, want een powerpoint blijft op een medium staan. Je kunt het op je eigen computer laten staan of overzetten op een draagbaar medium, zoals een usb-stick of zelfs een geheugenkaartje dat je in je laptop kan pluggen.

Door het gebruik van een beamer, met tussenkomst van een laptop waarmee je de usb-stick kunt lezen, kun je uiteindelijk de powerpoint op een scherm afspelen. Het zal je hoogstens de huur van de beamer kosten, maar misschien kun je de kosten delen met een andere gebruiker of is de beamer van de organisatie waar je voor werkt.

Een gratis powerpoint maken en gebruiken is nog helemaal niet zo ingewikkeld als het misschien in eerste instantie klinkt!