Powerpoint presentatie maken

Een Powerpoint presentatie maken doet men meestal, wanneer er iets gepresenteerd moet worden ten overstaan van collega’s, medestudenten of vrienden. Voor degene die het presenteert, kan het handig zijn om op terug te vallen, maar ook voor de toehoorders biedt een Powerpoint presentatie houvast.

Powerpoint presentatie makenMogelijkheden van Powerpoint

Een Powerpoint presentatie maken kan heel eenvoudig zijn, maar je kunt het zo geavanceerd maken als je zelf wilt. Het programma Microsoft Powerpoint biedt talloze mogelijkheden om je presentatie te verlevendigen.

Achtergronden en tekst kunnen in alle kleuren van de regenboog verschijnen, plaatjes kunnen worden toegevoegd en de tekst kan op allerlei verschillende manieren tevoorschijn komen. Je kunt zelfs een Powerpoint presentatie maken met een tijdklok, zodat het programma zelf op een gezette tijd naar de volgende dia schakelt. Uiteraard dien je dan wel goed te weten hoe lang je over je tekst doet.

Tips

Een Powerpoint presentatie maken kan veel tijd kosten, door alle mogelijkheden van het programma, maar het beste is om hier niet te veel gebruik van te maken. Felle kleuren, bewegende tekst en een overdaad aan plaatjes zijn dingen die afleiden van je verhaal.

Een Powerpoint presentatie maken, met weinig tekst op de dia’s, is het beste. Je kunt bijvoorbeeld ‘bullet points’ gebruiken, want als je gewoon letterlijk in je Powerpoint zet wat je zelf vertelt, leidt dat ook erg af.