Powerpoint sjabloon maken

Door te spelen met allerlei mogelijkheden binnen powerpoint kun je vaak erg veel plezier beleven. Ook kun je er veel van leren. Je creëert mogelijkheden voor je eigen presentatie, of voor die van de opdrachtgever. Het is natuurlijk maar net waarvoor je de powerpoint sjabloon maken gaat en in hoeverre je je eigen ideeën mag toepassen.

Powerpoint sjabloon makenWaarvoor kun je een powerpoint sjabloon maken

Je kunt het computerprogramma powerpoint gebruiken om een verhaal te presenteren, waarbij je de mogelijkheid hebt elke pagina weer een andere indeling te geven. Misschien werk je met afbeeldingen en een volgend onderdeel weer met alleen tekst. Dat is helemaal OK en houdt je kijker/luisteraar ook “on his toes”, wat natuurlijk niet onbelangrijk is bij een presentatie.

Maak er je eigen creatie van

Alleen maar tekst zal saai overkomen; het is goed om je publiek wakker te houden. Je kunt variëren tussen pagina’s met alleen tekst, dan weer alleen afbeeldingen en tussendoor met zowel tekst als afbeeldingen. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruikmaken van telkens een invoegmogelijkheid voor een afbeelding.

Je kunt het beste gewoon eens alle mogelijkheden bekijken van een powerpoint sjabloon maken; je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk. En invoegen van tekstbestanden en afbeeldingen vergt slechts enkele klikken op de linkermuisknop. Vergeet niet je ontwerpen op te slaan en maak er gerust meerdere, voor het beste eindresultaat.