Tijdlijn maken in powerpoint

Als je gebeurtenissen op chronologische volgorde wil zetten, kun je er een tijdlijn van maken. Een tijdlijn is, de naam zegt het al, een lijn in de tijd, waar je bepaalde gebeurtenissen op de juiste plek op kunt zetten. Dat levert een leuk overzicht op. Meer informatie over tijdlijnen maken kan je hier terugvinden.

Powerpoint

Een van de onderdelen van Microsoft Office, Powerpoint, is speciaal bedoeld voor het maken van presentaties. Ook kun je heel goed een tijdlijn maken in powerpoint.

Dia’s

Met het programma Powerpoint laat je steeds dia’s op je computercherm zien. Door de dia’s op chronologische volgorde te zetten, heb je meteen een tijdlijn. Maak voor elke gebeurtenis een nieuwe dia. Plaats de datum, zet er de juiste tekst bij en vergeet ook een leuke afbeelding niet. Je kunt op één dia ook speciale effecten toepassen. Zo kunnen teksten en foto’s één voor één op de dia komen.

Volgorde

Het kan gebeuren, dat je bij het plaatsen van de dia’s ontdekt, dat je een belangrijke gebeurtenis bent vergeten. Hierover hoef je je geen zorgen te maken, in het ontwerpgedeelte van Powerpoint kun je dia’s heel gemakkelijk schuiven en tussenvoegen. Je zult zien, een tijdlijn maken in Powerpoint is heel eenvoudig!