Wat is PowerBI en hoe kan het je helpen betere data-presentaties te maken?

PowerBI is een analyse- en visualisatie-tool waarmee je op eenvoudige manier data kunt inzichtelijk maken. Of je nu data hebt van je eigen bedrijf of data uit verschillende bronnen, PowerBI maakt het mogelijk om deze snel en efficiënt te analyseren en te visualiseren. Dit maakt het mogelijk om beter inzicht te krijgen in de data en deze vervolgens op een manier te presenteren die overzichtelijk en begrijpelijk is voor jouw publiek.

Hoe werkt PowerBI?

PowerBI werkt door data uit verschillende bronnen samen te voegen en te analyseren. Dit gebeurt op een manier die snel en efficiënt is, waardoor je snel resultaten kunt zien. Vervolgens kun je de data visualiseren door middel van verschillende soorten grafieken en tabellen. Hierdoor krijg je inzicht in de data en kun je deze verder onderzoeken en analyseren.

PowerBIWaarom PowerBI gebruiken?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je PowerBI zou kunnen gebruiken. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

 • Je krijgt snel inzicht in je data: Door de snelle analyse- en visualisatiemogelijkheden van PowerBI kun je snel inzicht krijgen in je data. Dit bespaart je veel tijd en maakt het mogelijk om snel beslissingen te nemen.
 • Overzichtelijke en begrijpelijke data-presentaties: PowerBI maakt het mogelijk om de data op een overzichtelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Hierdoor kun je de data eenvoudig communiceren aan anderen en samen beslissingen nemen.
 • Gegevens uit verschillende bronnen samenvoegen: PowerBI maakt het mogelijk om gegevens uit verschillende bronnen samen te voegen en te analyseren. Dit maakt het mogelijk om data te integreren en te analyseren van verschillende afdelingen en systemen.
 • Automatisering: PowerBI biedt de mogelijkheid om processen te automatiseren. Hierdoor kun je tijd besparen en efficiënter werken.

Hoe PowerBI gebruiken?

PowerBI is eenvoudig te gebruiken, ook als je weinig ervaring hebt met data-analyses. Hieronder beschrijven we hoe je PowerBI kunt gebruiken:

 • Stap 1: Verzamel je data: Verzamel de data die je wilt analyseren en visualiseren. Dit kan van allerlei verschillende bronnen zijn, zoals Excel-bestanden, databases of zelfs online bronnen.
 • Stap 2: Verbind je data: Verbind je data met PowerBI. Dit doe je door een verbinding te maken met de verschillende bronnen waar je data vandaan komt.
 • Stap 3: Analyseer je data: PowerBI maakt het mogelijk om je data snel en efficiënt te analyseren. Hierdoor krijg je snel inzicht in de data en kun je deze verder onderzoeken.
 • Stap 4: Visualiseer je data: Gebruik de visualisatiemogelijkheden van PowerBI om de data inzichtelijk te maken. Hierdoor krijg je een goed beeld van de data en kun je deze verder onderzoeken en analyseren.
 • Stap 5: Presenteer je data: Maak gebruik van de verschillende presentatiemogelijkheden van PowerBI om de data op een overzichtelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Hierdoor kun je de data eenvoudig communiceren aan anderen en samen beslissingen nemen.

Hoe PowerBI aan te schaffen?

PowerBI is beschikbaar als cloud-dienst en als desktop-applicatie. Hierdoor kun je zelf kiezen welke versie het beste bij jouw behoeften past. PowerBI is beschikbaar als abonnement, waardoor je alleen betaalt voor wat je gebruikt.

Als je PowerBI wilt gebruiken voor je bedrijf, is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist in PowerBI als PVG Solutions of CompactCode. Zij kunnen je helpen bij het implementeren van PowerBI en het optimaliseren van je data-analyses en -presentaties.

Hoe kan je PowerBI data in Powerpoint gebruiken?

Met PowerBI kun je eenvoudig je data integreren in Powerpoint, waardoor je deze kunt presenteren op een manier die aansluit bij jouw stijl en noden. Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe je PowerBI data in Powerpoint kunt gebruiken.

 • Stap 1: Maak een rapport in PowerBI: Maak een rapport in PowerBI door gebruik te maken van de verschillende data-analysetools en -visualisaties.
 • Stap 2: Voeg je rapport toe aan Powerpoint: Voeg je rapport toe aan Powerpoint door te klikken op “Insert” en “Live Report” te selecteren. Hierdoor kun je het rapport in Powerpoint integreren.
 • Stap 3: Maak aanpassingen in Powerpoint: Maak aanpassingen in Powerpoint door te klikken op “Live Report” en de “Live Report-weergave” te selecteren. Hierdoor kun je de visualisaties en analyses aanpassen aan de stijl en noden van jouw presentatie.
 • Stap 4: Update je rapport in real-time: Als je wijzigingen maakt in je PowerBI-rapport, worden deze automatisch weergegeven in Powerpoint. Hierdoor kun je snel en efficiënt de data presenteren, zonder dat je handmatig aanpassingen hoeft te doen.

Met deze stappen kun je eenvoudig PowerBI data integreren in Powerpoint en deze presenteren op een manier die aansluit bij jouw stijl en noden. Probeer het zelf uit en ervaar hoe je eenvoudig betere data-presentaties kunt maken met PowerBI en Powerpoint!