Zelf een Powerpoint-sjabloon maken

Een Powerpoint-sjabloon is een efficiƫnte manier om professionele en consistente presentaties te maken. Het bespaart tijd en zorgt ervoor dat uw presentaties er altijd professioneel uitzien. Gelukkig is het heel eenvoudig om zelf een Powerpoint-sjabloon te maken. In dit artikel laten we u zien hoe u dit kunt doen in samenwerking met Nick die hielp schrijven.

Stap 1: Begin met een leeg Powerpoint-bestand

Om te beginnen, opent u een nieuw Powerpoint-bestand. Dit kunt u doen door op het startscherm van Powerpoint te klikken op “Nieuwe presentatie” of door op het tabblad “Bestand” te klikken en vervolgens op “Nieuw” te selecteren.

Zelf een Powerpoint-sjabloon makenStap 2: Voeg uw eigen stijl en thema toe

Nu is het tijd om uw eigen stijl en thema toe te voegen. U kunt dit doen door op het tabblad “Weergave” te klikken en vervolgens op “Thema’s” te selecteren. Hier kunt u kiezen uit een reeks voorgedefinieerde thema’s of u kunt uw eigen aangepaste thema maken door op “Aangepaste thema’s” te klikken.

U kunt ook uw eigen achtergrond en kleuren toevoegen door op het tabblad “Weergave” te klikken en vervolgens op “Achtergrond” te selecteren. Hier kunt u kiezen uit een reeks voorgedefinieerde achtergronden of u kunt uw eigen aangepaste achtergrond maken door op “Aangepaste achtergrond” te klikken.

Stap 3: Voeg uw logo en andere afbeeldingen toe

Als u wilt dat uw sjabloon uw bedrijfslogo bevat, kunt u dit gemakkelijk toevoegen door op het tabblad “Invoegen” te klikken en vervolgens op “Afbeelding” te selecteren. Zoek vervolgens naar het bestand met uw logo op uw computer en selecteer het. U kunt het logo verplaatsen en formatteren zoals u wilt op de dia.

U kunt ook andere afbeeldingen toevoegen, zoals foto’s en diagrammen, op dezelfde manier.

Stap 4: Voeg uw eigen tekststijlen toe

Om ervoor te zorgen dat uw sjabloon consistent is, wilt u misschien uw eigen tekststijlen toevoegen. Dit kunt u doen door op het tabblad “Weergave” te klikken en vervolgens op “Stijlen” te selecteren. Hier kunt u kiezen uit een reeks voorgedefinieerde stijlen of u kunt uw eigen aangepaste stijlen maken door op “Aangepaste stijlen” te klikken.

U kunt ook de standaard lettertype- en kleuropties wijzigen door op het tabblad “Weergave” te klikken en vervolgens op “Kleuren” of “Lettertypen” te selecteren.

Stap 5: Sla het sjabloon op

Nu u uw eigen sjabloon hebt gemaakt, wilt u het opslaan zodat u het in de toekomst kunt gebruiken. Om dit te doen, klikt u op het tabblad “Bestand” en vervolgens op “Opslaan als”. Selecteer vervolgens “Sjabloon” in het dropdown-menu “Bestandstype” en geef het sjabloon een naam. Klik vervolgens op “Opslaan”.

Uw sjabloon zal nu verschijnen in de lijst met beschikbare sjablonen in Powerpoint, zodat u het in de toekomst kunt gebruiken om nieuwe presentaties te maken.

Conclusie

Zelf een Powerpoint-sjabloon maken is een eenvoudig proces en kan u veel tijd besparen bij het maken van professionele en consistente presentaties. Door een eigen sjabloon te maken, kunt u ervoor zorgen dat uw presentaties er altijd professioneel uitzien en kunt u de stijl en het thema aanpassen aan uw eigen wensen en behoeften. Probeer het zelf eens en ontdek hoe gemakkelijk het is om een eigen Powerpoint-sjabloon te maken.